Fosta șefă a Inspectoratului Fiscal Sângerei, CONDAMNATĂ la închisoare

Embed:

Fosta șefa al Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Sângerei, Nina Manole, a fost condamnată la 6 ani închisoare, cu executare, fiind invinuită de corupere pasivă. Totodată, ea a fost sancționată cu amendă de 140.000 de lei şi privată de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 9 ani.

Verdictul a fost dictat în lipsa inculpatei, în privinţa căreia a fost aplicată măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar, aceasta însă a reuşit să părăsească teritoriul țării pîna la pronuntarea sentinţei, actualmente fiind anunţată în căutare.

Potrivit Procuraturei Anticorupție, în perioada august 2011 - ianuarie 2014, funcţionara a estorcat şi primit de la mai mulţi agenţi economici din raionul Sângerei bani şi bunuri, estimate în total la peste 30.000 de lei.

În schimbul banilor primiţi, inculpata asigura agenţii că nu le va iniţia controale fiscale, va modifica actele întocmite în urma verificărilor efectuate, în favoarea acestora sau le va aplica pedepse fiscale mai ușoare.

Iniţial, învinuita a fost cercetată în stare de arest preventiv, ulterior fiind eliberată de către judecătorii Curţii de Apel.

La demersul înaintat de procurori, Inspectoratul Fiscal de Stat a suspendat din funcţie învinuita, până la pronunţarea verdictului pe acest caz. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu