Fost procuror: Maia Sandu are probleme de integritate. ACUZAŢIILE GRAVE care i se aduc liderului PAS

Embed:

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a cumpărat pentru Bacalaureat 1.200 de camere de supraveghere chineze, dar a plătit pentru unele de producţie germană. Acuzaţiile grave în adresa liderului PAS sunt aduse de fostul procuror al municipiului Chişinău, Ivan Diacov.

Potrivit lui, în anul 2013, Maia Sandu a amânat de trei ori licitația pentru procurarea camerelor de supraveghere, doar ca să câștige concursul o firmă cu care aceasta ar fi avut înţelegeri. Ministerul Educaţiei urma să achite 7 milioane de lei, iar, potrivit unui denunț depus la procuratură, dispozitivele ar fi fost cumpărate din China, la un preţ mult mai mic şi la parametri tehnici care nu corespundeau caietului de sarcini. Ulterior, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari.

"S-a pornit urmărirea penală, dar pe urmă procurorii care au efectuat urmărirea penală au primit nişte concluzii că camerele sunt de calitate bună şi lucrează bine şi pretenţii nu sunt. Şi din aceste considerente au clasat dosarul", a menţionat Ivan Diacov, fost procuror.

Fostul procuror spune că liderul PAS se dă mare luptător împotriva corupţiei, deşi are probleme de integritate. "Acum când omul o face pe luptător numărul unu cu corupţia. Dar ea trebuie să ştie că oamenii ştiu despre ea aşa lucruri, şi ea trebuie să se corecteze să nu-i înveţe pe toţi minte că iată eu o să dau pe toţi afară, o să pun la perete şi aşa mai departe. Nu-i chiar aşa."

Liderul PAS nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu