Fost primar din raionul Glodeni, ACUZAT de escrocherie. Promitea locuri de muncă în Uniunea Europeană

Embed:

Zeci de localnici din raionul Glodeni au fost trași pe sfoară de fostul primar al satului Fundurii Noi.

Oamenii spun că au devenit victimele unei scheme de extorcare a banilor. În schimbul unor sume, fostul primar le promitea locuri de muncă în Uniunea Europeană, însă ajunşi peste hotare, localnicii lucrau ilegal şi fără a fi plătiţi. Cei mai mulţi au fost nevoiți să revină acasă, pentru că şi-au dat seama că au fost mințiți.

Sergiu Moscalu din satul Clococenii Vechi, Glodeni, spune că i-a plătit fostului primar două mii de lei pentru a merge la muncă în Polonia.

După ce a ajuns la destinație, cu alți 13 moldoveni, și-a dat seama că a fost mințit.

"Mi-a promis de lucru acătării, 800 de euro pe lună. Am ajuns acolo, nu ne-a întâlnit nimeni în Krakow. În gară am dormit prima seară. Și pe urmă de la o gazdă la alta ca niște fugari", a spus bărbatul.

Tânărul spune că nu a mers la poliție pentru că nu a avut nicio dovadă că i-a dat bani lui Victor Cerlih, fostul primar al satului Fundurii Noi, Glodeni.

Victor Cerlih a demisionat acum câteva săptămâni și a plecat peste hotare. Între timp, aleșii locali au ales un primar interimar în Fundurii Noi.

"În cerere scria că are probleme cu inima. El venea la lucru, se ducea, venea. Nu știu dacă lucra altceva. Noi oficial ceva n-avem nimic. Și în sat se aude că el se ocupa cu asta", a menţionat Mihail Tarnovschi, secretarul Consiliului Local Fundurii Noi

La Inspectoratul de Poliţie Glodeni nu a fost depusă, deocamdată, nicio plângere pe numele fostului primar. Instituţia susține însă că se va autosesiza.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu