Fost Ministru al Justiţiei despre numirea candidaţilor la funcţia de Procuror General de către premier

Fostul Ministru al Justiţiei Alexandru Tanase susține că numirea candidaților la funcția de procuror general de către premier este un precedent periculos. 

"Apropo, potrivit proiectului aprobat de Guvern prin procedura angajării răspunderii, premierul va dispune de dreptul să formeze o comisie pentru evaluarea activității procurorului general în caz de imixtiune ilegală a acestuia în activitatea unui alt procuror sau în caz de intervenție ilegală, pe lângă autorități, instituții ori funcționari pentru soluționarea oricărei chestiuni, sau în caz de comitere a unor acțiuni ce afectează grav imaginea Procuraturii ori independența procurorilor. De facto Procuratura Generală trece sub controlul guvernului.
Întrebarea este: S-a gândit cineva ce se va întâmpla, dacă mâine va fi altcineva premier și va dispune de asemenea competențe?", a scris Alexandru Tanase.

CITEȘTE ȘI: DECIS: Candidaţii la funcţia de Procuror General vor fi aleşi de PREMIER. Guvernul a modificat legea prin asumarea răspunderii (VIDEO)

Lasă un comentariu