Fost ministru al Economiei, SCEPTIC cum a votat Parlamentul indexarea pensiilor cu 15 la sută, dacă nu sunt bani

Fostul ministru al Economiei, Alexandru Muravschi, pune la dubii declarațiile vicepresedintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, că în buget nu sunt bani. Muravschi lasă să se înțeleagă că deputații ACUM-PSRM încearcă sa manipuleze opinia publică. 

"Fostul ministru al Finanţelor, Ion Chicu, de mai multe ori a prezentat informaţia despre moştenirea lăsată actualului guvern. Eu cu aşa o moştenire aş munci cu plăcere", a menţionat Alexandru Muravschi.

Citeşte şi: Ion Chicu a prezentat un raport privind situaţia financiară a ţării: Am transmis moştenirea pe care i-o las succesoarei mele

În acest context, fostul ministru al Economiei, are câteva întrebări către actuala guvernare: "Situaţia e atât de gravă că nici miniștrii cu studii la Harvard nu o pot rezolva? Situația e bună, însă actuala guvernare intenționat vorbește de criză pentru ca la toamnă, când totul va fi achitat, să spună ca ei au reuşit? Situația e complicată, dar nu e gravă. Totuși, pentru că miniștrii de la guvernare nu o pot rezolva, încearcă să-și ascundă incompetenţa spunând că nu sunt bani. Şi o întrebare importantă, cum a votat Parlamentul indexarea pensiilor cu 15 la sută, dacă nu sunt bani".

Menţionăm că vicepreşedintele Parlamentului din partea PPDA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că din luna august, bugetarii ar putea rămâne fără salarii. Slusari a menţionat că, în unele primării s-au terminat banii şi, fără o rectificare a bugetului, peste o lună, oamenii ar putea să nu mai primească salariile. 

Citeşte şi: Deputații ACUM-PSRM anunță că într-o lună nu vor avea bani pentru salarii: Întârzierile vor fi de câteva luni

Amintim că, aproximativ 200 de mii de bugetari primesc salarii mai mari din 1 decembrie anul trecut. În unele cazuri, lefurile au crescut şi cu peste 100 de procente. Printre cei care primesc salarii mai mari se numără asistenţii sociali, angajaţii din sistemul de sănătate, de învăţământ şi alţii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu