Fost director general adjunct al SIS, despre criza politică din Moldova: Noi și Venezuela avem în lume așa situație

Noi și Venezuela avem în lume așa situație şi este greu de spus cum se va rezolva. De această părere este Valentin Dediu, fost director general adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, SIS, care a vorbit în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, despre criza politică din Moldova.

"Este foarte îngrijorătoare situația și îmi pare rău că Moldova și cetățenii au ajuns în așa situație. Dualitate de aceasta eu n-am mai văzut și n-am mai întâlnit decât în Venezuela. Deci, noi și Venezuela avem în lume așa situație. Este greu de spus cum se va rezolva. Eu cred că în lume nu mai există astfel de caz, când Curtea Constituțională a luat o decizie și aici trebuie să avem un arbitru din exterior, neutru, mai bine ar fi, pentru a spune care totuși este decizia corectă, dacă au dreptul cei 61 de deputați să învestească conducerea Parlamentului și Guvernului sau acest Parlament trebuie dizolvat? Unii conducători ai Partidului Democrat au afirmat că toți deputații care au fost aleși și validați după alegeri de către Curtea Constituțională, mă refer la alegerile din 24 februarie, toți sunt deputați până la următoarele alegeri", a menţionat fost director general adjunct al SIS.

Totodată, Valentin Dediu a precizat că: "perioada precedentă alegerilor prezidențiale și alegerilor în Parlamentul Republicii Moldova a fost o etapă de pregătire a destabilizării situației, dar mai bine zis a fost o etapă de pregătire a preluării puterii de către unii exponenți ai Federației Ruse. Mă refer la Igor Dodon, care și-a dat arama pe față, nu o dată plecând la Moscova și aducând de acolo mesaje care încurajau politica externă a Federației Ruse vizavi de Moldova și în special de separatismul pe care îl avem în stânga Nistrului". 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu