Fost deputat kazah, despre Kozlovska: În lista neagră a Sistemului Informatic Schengen ajung doar dușmanii UE

Embed:

În lista neagră a Sistemului de Informații Schengen ajung doar dușmanii Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de fostul deputat în parlamentul de la Astana, Tanirbergen Berdongar, cu referire la expulzarea din UE a președintelui Open Dialog Foundation, Ludmila Kozlovska.

Mai mult, fostul legislator susţine că imaginile video unde ea ar apărea în scene intime alături de controversatul oligarh kazah Muhtar Ableazov, sunt adevărate.

Berdongar a explicat de ce Ludmila Kozlovska a fost inclusă în lista neagră a Sistemului de Informații Schengen, acolo unde se regăsesc criminalii și spionii. Asta pentru că fratele ei, Piotr Kozlovski, care are cetățenie rusă, este unul dintre finanțatorii ONG-ului şi proprietarul unei întreprinderi din Sevastopol, Crimeea.

Despre toate acestea, Berdongar a povestit într-o înregistrare video, postată pe blogul său.

Potrivit lui, Kozlovska nu recunoaște că este finanțată din businessul fratelui său.

"Ludmila Kozlovska se justifică prin faptul că ONG-ul nu este obligat să verifice de unde vin finanțările, adică bani iliciți, folosiți în scopuri politice", a declarat Tanirbergen Berdongar, fost deputat în parlamentul Kazahstanului.

Potrivit unui raport prezentat recent în Parlamentul European, compania Maiak este specializată în furnizarea utilajelor speciale flotei militare ruse și este monitorizată de FSB.

ONG-ul polonez Open Dialog Foundation a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon.

În toamna anului trecut, revista Financial Times a scris că organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene, cum ar fi Parlamentul European și Consiliul Europei.

CITEŞTE ŞI: Andrian Candu despre deplasările Maiei Sandu în UE: A făcut așa cum face de obicei - profită și minte că nu știe

Anterior, fundația a fost acuzată într-un raport prezentat în Parlamentul European că ar fi implicată în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului.

Autorii documentului au acuzat-o pe Kozlovska că ar fi fost cooptată de serviciile speciale rusești, pentru a face diversiuni contra Europei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu