Fost consilier prezidenţial de la Bucureşti: Alianţa lui Kozak ACUM - PSRM este o înțelegere temporară

Fostul consilier prezidenţial din România Cristian Hriţuc susține că Guvernul Maiei Sandu ar putea să nu mai fie în funcție în următoarele trei luni, iar înțelegerea membrilor Alianţei lui Kozak ACUM - PSRM este o "înțelegere temporară". 

Potrivit lui, guvernul Maiei Sandu se poate schimba peste noapte, pentru că Igor Dodon ar poate folosi resursa Moscovei, pentru a lua total puterea, "Maia Sandu a fost folosită drept paravan. Dodon a intrat cu încă un pas pe culoarele puterii. Raportul de forțe între est și vest se va debalansa total."

Consultantul politic mai scrie că problemele și vulnerabilitățile sunt doar de partea guvernamentală, iar Dodon și-a asigurat spatele și stabilitatea prin alegerea Speaker-ului Parlamentului, care este din partidul său.

Totodată, Cristian Hriţuc a scris și despre relația dintre Maia Sandu și deputatul Andrei Năstase care este susținut și sprijinit de doi oligarhi care stau în Germania. Acesta a scris că relația lor oricând ar putea să se ruptă, "Cine îi știe pe amândoi știe că sunt două caractere diferite. Este o relație care are multe vulnerabilități".

Hriţuc mai scrie că pentru rezolvarea situației trebuie să țină cont de păstrarea unui echilibru, pentru că nimeni nu garantează că rușii nu vor schimba o oligarhie cu alta.

Lasă un comentariu