Fost ambasador al SUA: Vlad Plahotniuc poate influența pozitiv viitorul democratic al Moldovei

Embed:

Membrii Consiliului Atlantic de la Washington şi-au reiterat sprijinul pentru actuala putere politică de la Chişinău. Într-un interviu, acordat postului de radio Europa Liberă, fostul ambasador al Statelor Unite în Ucraina, John Herbst, spune că "prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este o persoană care poate influența pozitiv viitorul democratic al Moldovei".

În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă John Herbst a salutat recenta vizită în Statele Unite a delegaţiei de la Chişinău, condusă de Vlad Plahotniuc. Diplomatul a declarat că membrii Consiliului Atlantic s-au întâlnit cu prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, deoarece consideră că Vlad Plahotniuc are un rol important în crearea viitorului democratic al Moldovei.

Oficialii de la Washington au constatat că politicienii care au făcut parte din delegaţie au o viziune corectă asupra Moldovei şi că țara trebuie să meargă spre democrație şi o economie transparentă şi să depună eforturi pentru combaterea corupţiei.

"Desigur, Moldova are dreptul să-şi aleagă propriul viitor. Ştim că Moldova alege democraţia. Desigur, noi încurajăm Moldova să meargă pe această cale. Ne întâlnim cu oficiali moldoveni, dar şi cu persoane influente fără funcţii publice, ca să încurajăm acest lucru. Atunci când ne vedem cu oamenii respectivi suntem bucuroşi să ne exprimăm sprijinul pentru activităţile efectuate în acest sens."

La începutul lunii mai, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a aflat într-o vizită de lucru la Washington, la invitaţia Consiliului Atlantic, unul dintre cele mai cunoscute şi influente centre analitice din Statele Unite. 

Acolo, politicianul s-a întâlnit cu unul dintre adjuncţii secretarului de stat american, Victoria Nuland. Aceasta a declarat că SUA vor susţine ţara noastră, dacă autorităţile vor continua progresul în ritmul actual. 

Tot atunci, Vlad Plahotniuc a avut și o întrevedere cu directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional, Menno Snel. Oficialii au purtat discuţii privind situaţia actuală în Republica Moldova şi necesitatea implementării accelerate a reformelor în special în sectorul financiar-bancar al ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu