Fost agent KGB, despre probabilitatea ca PUTIN să provoace RĂZBOIUL: De frică, i se va scurge botoxul

Un fost agent sovietic, iar acum analist financiar american, Iuri Şveţ, a declarat pentru publicaţia electronică Gordon că, în ciuda biografiei oficiale, preşedintele Federaţiei Ruse nu a lucrat niciodată ca agent secret din cauza aptitudinilor sale mai jos de medie. Tot el vorbeşte despre poreclele lui Putin în KGB şi despre cele două documente pe care dacă preşedintele SUA le-ar semna, atunci economia Rusiei s-ar prăbuşi, scrie adevarul.ro.

"Putin niciodată nu a lucrat în serviciile secrete. După ce a absolvit Institutul Andropov (Academia Serviciilor de Informaţii - n.n.) din Moscova, pe Putin l-au trimis în organele teritoriale - Direcţia KGB din Leningrad (oraşul Sankt Petersburg - n.n.) şi regiunea Leningrad. E extrem de complicat să ajungi în Institutul KGB Andropov. Însă, odată ce ajungi acolo, există probabilitatea de 99,9% ca să fii numit în serviciile speciale de informare. Însă nu şi în cazul Leningradului.  Împreună cu mine au învăţat băieţi din acest oraş, ei au ajuns în Direcţia principală 1 a KGB, care răspunde de informaţia externă, iar Putin nu a ajuns acolo", explică Iuri Şveţ. 

Fostul agent sovietic susține că KGB-ul nu a desfășurat activități de spionaj în RDG: "Agenţii ruşi plecau în oraşe, precum Berlin sau Dresden, ca într-o excursie de vacanţă. Acolo, misiunea lui Putin era să organizeze excursii pentru tovarășii de rang înalt ce veneau din Moscova".

"Ştiţi ce multe spune porecla despre un om? Chiştoc, apoi Molia Albă, iar acum – Botox", vorbește Iuri Șveț despre poreclele pe care le-a primit liderul de la Moscova de-a lungul timpului.

Fostul agent sovietic a mai susținut că Vladimir Putin are un complex de inferioritate din cauza staturii joase și capacități intelectuale mediocre. El a fost ales președinte pentru a garanta securitatea fizică și financiară a celor ce l-au avansat.

Întrebat de probabilitatea ca Putin să lanseze un atac nuclear, analistul, care s-a ocupat de problematica militaro-strategică la apogeul Războiului Rece, când pericolul nuclear a fost foarte mare, a răspuns: "Chiar credeţi că un om care în fiecare an dispare din spaţiul public pentru 7-10 zile ca să-şi facă facelifting şi să-şi injecteze botox este în stare să înceapă un război nuclear? De frică, botoxul se va topi şi se va scurge".

"Când vine vorba despre un război nuclear, se pune problema cine primul ataca. Prima lovitură trebuie să distrugă o cantitate maximă de rachete a inamicului, iar când vor începe să zboare rachetele rămase ale inamicului, acestea urmează să fie doborâte cu mijloacele de apărare. URSS-ul niciodată nu a deţinut potenţialul primului atac, iar Rusia cu atât mai puţin. Rachetele nucleare ruse pot să distrugă New-York-ul, San-Francisco şi alte oraşe mari, dar nu sunt în stare să distrugă rachetele americane din instalaţiile subterane. În schimb, vor obţine un răspuns garantat care va spulbera întreaga Rusie. Instalaţiile sovietice, datând din anii 60 ai secolului trecut, au o precizie foarte proastă", a adăugat Iuri Șveș.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu