Forumul Economic de la Davos. La cea de-a 50-a ediţie vor participa zeci de miliardari din întreaga lume

Embed:

Zeci de miliardari din întreaga lume şi-au dat întâlnire în Elveţia pentru a participa la Forumul economic de la Davos. Discuţiile din acest an se vor axa pe schimbările climatice şi politicile globale de sustenabilitate.

Aşa cum era de aşteptat, printre primii care au ţinut discursuri a fost activista suedeză Greta Thunberg. Ea le-a cerut oamenilor din întreaga lume să-şi unească forţele pentru a ajuta planeta.

"Trebuie să începem să ascultăm oamenii de ştiinţă şi să tratăm această problemă ca pe o criză. Dacă nu vom face asta, nu avem cum să rezolvăm această problemă", a spus activista de mediu, Greta Thunberg.

Tot astăzi, la forum va ţine un discurs şi preşedintele american, Donald Trump. În timp ce oficialul american se află în Elveţia, în Senatul Statelor Unite începe procesul privind demiterea sa din funcţia de şef al statului.

La cea de-a 50-a ediţie anuală a Forumului vor lua parte în jur de trei mii de participanţi din 117 ţări. Mulţi dintre ei ar putea sosi cu avioanele private la evenimentul considerat al elitelor, o contradicţie cu îndemnurile la nivel mondial privind reducerea consumului de hidrocarburi.

Printre oficialii care  vor fi prezenţi la eveniment sunt cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi 120 de tineri, reprezentanţi ai societăţii civile.

Forumul Economic de la Davos se va încheia în 24 ianuarie.

loading...

Lasă un comentariu