Forumul economic de la Bălţi şi-a început activitatea

Agenția de Dezvoltare Regională Nord din Republica Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest din România organizează în oraşul Bălţi evenimentul cu tematica "Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităților de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord".

Forumul reunește circa 200 de participanți, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României și din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. De asemenea, vor fi prezenţi reprezentanți ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanți ai Consulatului General al României din Bălți, reprenzentanți ai ONG-urilor din Republica Moldova, parteneri ai ADR Nord.

La eveniment se vor dezbate aspectele turismului în Regiunea de Nord a țării,  investițiile cheie pentru economia regiunii, precum și necesitatea elaborării Planurilor Urbanistice Generale. Totodată, pe parcursul lucrărilor Forumului va fi inaugurată și o expoziție privind potențialul economic și investițional al regiunii. 

În cadrul evenimentului, ministrul Dezvoltării regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a declarat că Republica Moldova mizează pe un parteneriat strategic cu România, în inițierea și implementarea proiectelor comune, atît în regiunea de nord cât și la nivel național.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu