Forumul economic al AOAM: Cinci tineri antreprenori au primit granturi în valore de 50 de mii de lei

Miros de flori și pâine la Forumul Economic, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. Tinerii care au primit granturi în mărime de 50 de mii de lei, din partea asociației, pentru a-și dezvolta afacerile, au venit să-și prezinte rezultatele investițiilor.

Cu tinerii antreprenori au făcut cunoștință fostul președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso și fondatorul Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Ion Ivlev a deschis o brutărie în satul de baștină. O afacere de familie. Datorită grantului, antreprenorul va extinde brutăria.

"Grantul ne-a permis să cumpărăm utilaje mai noi, mai performante. Şi să facem o gamă mai mare de produse. Să trecem de la produse de panificaţie chiar şi la cele de patiserie", a declarat antreprenor din satul Ciorești, raionul Nisporeni, Ion Ivlev.  

Ideea de afacere cu mâncare de tip fast-food, dar care să fie sănătoasă, i-a venit Anei Savca, profesoară la un liceu din orașul Soroca. Instituția nu are cantină. Așa că ea s-a gândit cum elevii și profesorii să fie alimentați rapid și sănătos.

"Noi producem kebab şi shaorma, varianta sănătoasă. Noi încă, vrem să extindem afacerea. Suntem foarte bucuroşi şi mulţumiţi din suflet oamenilor de afaceri, Asociaţiei că ne-a ajutat cu acest suport financiar", a relatat antreprenorul din orașul Soroca, Ana Savca.  

Iar frații Vidrașcu cresc iepuri și prepelițe. Afacerea lor se extinde, mai ales că în raionul Ungheni nu este niciun crescător de iepuri.

"Este vorba de construirea unei noi hale, pentru a mări numărul de animale, cât şi cantitatea de carne livrată către consumatori", a spus un antreprenor din satul Măcăreşti, raionul Ungheni, Dumitru Vidraşcu. 

Unii tineri antreprenori, care au beneficiat de granturi, cultivă flori.

Nicolae Chelaru din satul Pelinia, raionul Drochia, a plantat toamna trecută un hectar de levănțică și dorește să-şi extindă afacerea, ca florile sale să ajungă în toată țara, dar și peste hotare.

"Noi suntem la început de cale. Am câştigat un proiect pe un hectar. Avem tendinţa de a ne dezvolta şi de a ne extinde în doi, patru ani la 10 hectare", a specificat antreprenorul din satul Pelinia, raionul Drochia, Nicolae Chelaru.  

Iar Lilia Coșmar va deschide un magazin de flori.

"Clienţi avem foarte mulţi, depinde de sezon. Aceşti bani îi voi învesti într-un magazin, tot în sat, tot pentru flori de cameră şi de buchet", a menţionat antreprenorul din satul Sîngerei, raionul Sîngerei, Lilia Coşmar.

Cei cinci tinerii antreprenori, care au primit granturi a câte 50 de mii de lei din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, au fost selectați în baza unui concurs.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu