Forumul de la Roma. Prevenirea și combaterea terorismului pe masa discuțiilor

Embed:

Prevenirea și combaterea terorismului, criminalitatea organizată și confiscarea bunurilor obținute din infracțiuni. Acestea au fost principalele subiecte discutate în cadrul Forumului de la Roma la care a participat şeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.  

 "Eu ca presedintele delegatiei, care a reprezentat IGP Moldova am prezentat un speach, in care am expus masurile intreprinse pana la acest moment decatre IGP si autoritatile din Moldova pentru prevenirea si combaterea crimelor organizate, terorism si alte subiect de interes comun. Au fost apreciate la nivel inalt actiunele intreprinse de autoritatile Republicii Moldova si am primit aceste aprecieri atât de la gazda Forumului - sef ai politiei italiene, cat si alti inalti oaspeti, participanti la acest forum.", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct al IGP.

În cadrul întrevederii, şeful-adjunct al IGP a stabilit relaţii de cooperare cu directorul Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii, directorul executiv din cadrul INTERPOL şi directorul adjunct al EUROPOL.

Tot în cadrul acestei deplasări, Cavcaliuc a discutat cu reprezentanţii poliţei bulgare despre problema furturilor de automobile din ţară. Şeful-adjunct al IGP a abordat, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii poliţiei din Italia, problemele diasporei Republicii Moldova.

Forumul de la Roma este o platformă de cooperare regională a șefilor instituțiilor de poliţie din 12 state din Europa de Sud-Est. Evenimentul s-a desfăşurat la inițiativa poliției naționale din Italia pentru al patrulea an consecutiv. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu