FORUM PDM LA CĂUȘENI. Ar putea fi deschisă o grădiniţă care va funcţiona 24 din 24

Embed:

Veste bună pentru părinţii din Căuşeni care muncesc în timpul nopţii. Aici urmează să fie deschisă o grădiniţă care va funcţiona 24 din 24.

Iniţiativa îi aparţine primarului, Grigore Repesciuc, care îşi propune să creeze două grupe pentru copii. Ideea a fost discutată în cadrul forumului Partidului Democrat din Moldova, organizat în acest oraş.

De asemenea, edilul îşi doreşte ca un bloc din cadrul grădiniţei nr.1, care până acum trei ani a găzduit micuţi din familii defavorizate, să fie reabilitat.

"Ar fi un lucru foarte bun pentru că noi creăm condiţii pentru copilaşii noştri de la un an jumătate până la şapte, este o siguranţă totală. Avem de lucru la cazanele de încălzie şi la interior", a spus primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repesciuc.

Directoarea grădiniţei susţine ideea şi se spune că le va ușura viaţa părinților.

"Este un proiect bun, eu îl susţin deoarece într-adevăr sunt aşa situaţii în care părinţii nu au unde să îşi lase copii. O să fie şi locuri de muncă, o să avem numai de câştigat din asta", a spus managerul grădiniţei nr1 din Căuşeni, Svetlana Savcenco.

În cadrul forumului regional, administraţia s-a lăudat cu grădiniţe şi şcoli reparate, drumuri bune, noi locuri de muncă şi investiţii de milioane, toate realizate în acest an.

Conducerea raionului îşi propune să implementeze şi alte proiecte în anul care vine.

"Noi nu ne-am axat numai pentru renovare instituţiilor de învâţământ, dar aici am muncit foarte mult pentru crearea locurilor de muncă, astăzi deja avem un investitor străin unde muncesc peste 500 de muncitori", a spus preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban.

Tot în cadrul forumului, conducerea Partidului Democrat a înmânat în jur de 400 de carnete noilor membri.

"Spunea domnul preşedinte că a invitat 520 de membri de partid, dar au venit mult mai mulţi, asta vorbeşte despre faptul că este încredre în conducerea raionului Căuşeni", a spus deputatul PDM, Valentina Buliga.

"Acest forum al Partidului Democrat pentru Moldova este unul important, este o mobilizare, o consolidare a echipei înainte de demararea campaniei electorale, un mesaj de motivare, am primit noi membri de partid", a spus vicepreşedinte PDM, Sergiu Sîrbu.

În oraşul Căuşeni locuiesc 17 mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu