Fortificarea armatei devine prioritatea numărul 1 a Ucrainei. "Pentru a pune capăt agresiunii militare ruseşti"

Embed:

O armată suficient de puternică pentru a pune capăt agresiunii militare ruseşti este prioritatea Ucrainei. O spune premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, după ce situaţia în estul ţării vecine s-a înrăutăţit. Doar în ultimele 24 de ore, militanţii proruşi au atacat poziţiile soldaţilor ucraineni de peste 50 de ori.

Armata ucraineană a răspuns din nou unui atac al separatiştilor şi a ucis zeci de militanţi proruşi. Lupte grele s-au dat în apropierea oraşului Gorlovka, unde s-au auzit tiruri de artilerie. Separatiştii planificau un asalt asupra localităţii Dzerjinsk, dar au fost opriţi de trupele guvernamentale. Soldaţii ucraineni au ucis 20 de separatişti şi au distrus 10 blindate.

În contextul înrăutăţirii situaţiei în estul ţării, premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a declarat că principalul scop al Ucrainei este edificarea unei armate puternice pentru protejarea poporului de atacurile din partea Rusiei: "Sarcina numărul unu este securitatea şi apărarea naţională, reformarea forţelor armate ucrainene şi a sectorului industrial de apărare. Este nevoie de un nou sistem de administrare a forţelor armate, logistică şi crearea unei armate capabile să oprească agresiunea militară rusească."

De cealaltă parte, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, susţine că nu există motive de panică, deoarece armata are suficiente resurse pentru a răspunde unei ofensive a separatiştilor.

Anterior,  NATO şi OSCE au confirmat intrarea unor convoaie cu echipament militar rusesc în Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu