Forţele armate ale Ucrainei sunt în ALERTĂ MAXIMĂ! Preşedintele interimar al ţării vecine anunţă un posibil RĂZBOI CONTINENTAL

Embed:

(12:50) Președintele interimar al Ucrainei,  Aleksandr Turcinov, în cadrul adunării cu reprezentanţii conducerii regiunilor, a îndemnat bărbaţii patrioţi să adere la Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Securitate, relatează unian.net.
"Facem apel la adevărații patrioți care nu provoacă ravagii pe Internet și sunt într-adevăr gata să-și apere țara sa. Invităm, mai ales cei care au activat în Ministerul de Interne, Serviciul Securității de Stat, Forțele Armate, să meargă şi să lucreze în organele de poliţie şi de securitate, să protejeze cetățenii, care sunt vulnerabili la amenințările teroriste",  a spus Turcinov.
Turcinov a declarat că fără reluarea activităţii poliției și serviciului de securitate, autorităţile nu reuşesc să ia sub control situaţia din regiunile Lugansk şi Doneţk.

(12:05) Forţele armate ale Ucrainei sunt în alertă maximă, din cauza unui pericol de invadare din partea Rusiei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar al ţării, Alexandr Turcinov, care anunţă un posibil război continental.

(11:55) Reprezentanții republicii autoproclamate din Doneţk, încearcă să preia controlul a cel puțin două sedii ale administrațiilor raionale din Mariupol, au declarat angajaţii instituției pentru vesti.ua.
Oficialii susțin că activiştii discută cu șefii administrațiilor.
Încercarea de a ocupa clădirile administrative a fost confirmată şi de primarul oraşului Mariupol, Iurii Hotlubei.
Liderul echipei de rezistenţă informaţională, Dmitri Tâmciuc, a declarat că separatiştii sunt gata să ia cu asalt şi alte instituţii din Mariupol şi Berdiansk.

(11:30) În zona fabricii de producere a nutreţurilor din Slaveansk, la orele 5 dimineaţa, au fost observate mai multe transportoare blindate cu soldați ucraineni. Văzând tehnica militară, apărătorii postului de control nu s-au implicat într-un schimb de focuri, ci au dat foc la anvelopele pe post de baricadă și s-au retras, informează slavgorod.com.ua
Militarii ucraineni nu au mers mai departe și după un timp au revenit la locul lor de desfășurare. Unul dintre reprezentanții autoapărării din Slaveansk a declarat că în total 8 unităţi militare s-au apropiat de postul de control. Ca să nu meargă mai departe au fost incendiate anvelopele care formau o baricadă.
La locul incendiului au sosit pompierii. La moment postul se baricadează din nou.

(10:15) Președintele firmei de avocaţi "Chudovsky și partenerii" din Lugansk, Igor Chudovsky a fost rănit și internat în stare gravă la spital. Acest lucru a fost confirmat de către soția lui, Irina Chudovskaya, scrie lenta-ua.net.
Potrivit ei, avocatului i s-a cerut să fie prezent la o emisiune din cadrul la televiziunii regionale. El a refuzat, încercând să opună rezistenţă. În cele din urmă avocatul a primit două răni la piept de la separatiști.
Chudovsky conduce, de asemenea, Comitetul Anticorupție, înființat la sediul de rezistență naţională din Lugansk.

(09:45) Separatiștii au ocupat sediul consiliului orășenesc și departamentul de poliție al orașului Gorlovka, informează agenţia de presă "Ostrov", citând un martor ocular. "Consiliul orăşenesc din Gorlovka a fost luat sub controlul unor bărbați înarmați în uniforme de camuflaj. Aproximativ 20 de persoane. Descarcă arme din maşini. De asemenea au capturat şi departamentul de poliție al oraşului", - a declarat martorul.

(09:24) Consiliul de directori al Fondului Monetar Internaţional se întruneşte astăzi pentru a lua o decizie cu privire la cooperarea cu Ucraina. Aceştia ar putea aproba un credit de 14-18 miliarde de dolari pentru dou ani, informează unian.net.

Militarii ucraineni au reuşit să deblocheze două posturi de control din regiunea Doneţk. Situaţia din estul ţării vecine rămâne, însă, tensionată, ca urmare a ofensivei separatiştilor. Manifestanţii proruşi au preluat controlul asupra sediului administraţiei locale din Lugansk, a Procuraturii şi postului local de televiziune.

Peste trei mii de separatişti, dintre care unii erau înarmaţi, au atacat sediului regional al Ministerului de Interne din Lugansk. Militanţii au aruncat cocktailuri Molotov în forţele de ordine care au ripostat cu grenade paralizante. Poliţiştii au încetat să opună rezistenţă aproape de miezul nopţii şi au părăsit sediul instituţiei. Manifestanţii proruşi au numit ulterior propriul şef al poliţiei regionale.

În localitatea Pervomaisk, separatiştii au ocupat sediul administraţiei locale. Iar presa scrie că în oraşul Konstantinovka a fost răpit un membru al Comisiei Electorale Centrale. Incidente au fost înregistrate şi la Doneţk, unde o manifestaţie paşnică pentru unitatea ţării a degenerat în violenţe. Separatişti mascaţi i-au snopit în bătăi pe participanţii la miting. Patru oameni, inclusiv un jurnalist, au fost grav răniţi.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a criticat oamenii legii pentru inacţiune şi a anunţat demiteri în cadrul structurilor de forţă.

"Evenimentele din estul Ucrainei demonstrează inacţiune, neajutorare şi uneori trădare din partea angajaţilor din cadrul structurilor de forţă din regiunile Doneţk şi Lugansk. Îi cer Ministerului de Interne să-i demită pe şefii departamentelor regionale ale instituţiei din localităţile vizate. Vor fi concediaţi şi cei care nu vor reuşi să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu", a eafirmat Oleksandr Turcinov.

În timp ce Occidentul acuză Rusia de implicarea în tensiunile din estul Ucrainei, ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a negat faptul că în statul vecin s-ar afla diversionişti ruşi. 

Cum au evoluat ieri evenimentele în estul ţării vecine puteţi afla AICI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu