Formuzal şi Şleahtiţchi din nou la cuţite AFLĂ DETALII

Embed:

Este o dilemă dacă absolvenţii liceelor din Găgăuzia pot fi admişi la universitate cu certificat de încheiere a studiilor. Başcanul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal, declară că tinerii au fost acceptaţi de universităţi de la noi şi de peste hotare. În acelaşi timp, ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, spune că afirmaţia lui Formuzal nu corespunde adevărului.

"Toţi copiii care şi-au arătat interesul de a urma studiile superioare, au fost admişi. Toţi care au vrut să studieze în colegii, au fost admişi. Nu voi numi instituţiile în care au fost înmatriculaţi, pentru ca ministrul Educaţiei să nu înceapă să adreseze scrisori acolo", a menţionat Formuzal.

Anterior, şeful-adjunct al Direcţiei Învăţământ de la Comrat, Maria Sircheli, a afirmat că absolvenţii din Găgăuzia care nu au susţinut examenul de bacalaureat la română vor putea merge la studii în Turcia, Rusia, Polonia şi regiunea transnistreană.

Ministrul Educaţiei nu crede că afirmaţia başcanului corespunde adevărului.

"Suntem în permanent contact cu rectorii instituţiilor superioare de învăţământ şi nu avem nicio informaţie care ar confirma că deţinătorii certificatelor au fost admişi la facultate", a dat asigurări oficialul.

Mihail Şleahtiţchi a mai spus că potrivit înţelegerii dintre Vlad Filat şi Mihail Formuzal, absolvenţii din Găgăuzia pot fi admişi doar în colegii, în baza certificatelor de studii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu