Formuzal se întâlnește cu Filat: Vom găsi un compromis rezonabil

Embed:

La începutul săptămânii viitoare, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal se va întâlni cu premierul Vlad Filat. O declaraţie în acest sens a fost făcută de liderul autonomiei. El a subliniat că, luni sau marţi, intenţionează să discute cu Filat despre conlucrarea dintre Comrat şi Chişinău. Formuzal şi-a mai exprimat speranţa că această întâlnire va avea rezultate pozitive.

”Sunt absolut sigur că vom găsi un compromis rezonabil. Cei doi ani de colaborare cu premierul au demonstrat că el este o persoană foarte comunicativă şi cu care te poţi înţelege, persoană care ştie să găsească ieşire din orice situaţie. Prin urmare, soluţia va fi identificată”, a spus Formuzal.

Reamintim că divergenţele dintre Chişinău şi Comrat au apărut în iulie, când Mihai Formuzal a luat decizia de a elibera pentru absolvenţii care au luat note joase la examenul de română un model propriu al diplomei de Bacalaureat. Încă un motiv de contradicţii a fost cererea başcanului de a expedia documentele din Chişinău la Comrat doar după ce sunt traduse în limba rusă. Vineri, un proiect al Ministerului Construcţiilor a fost returnat de la Comrat pe motiv că acesta nu era tradus în rusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu