Formuzal: PD nu-l vrea pe Filat preşedinte din cauza cumătrismului politic de care suferă

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, este nemulţumit că Partidul Democrat nu ţine cont de părerea liderilor regionali, în ceea ce priveşte rezolvarea problemei alegerii şefului statului. Formuzal spune că acest lucru se întâmplă din cauza "cumătrismului politic", care predomină la Chişinău. Declaraţia făcută de başcan a fost publicată pe site-ul oficial al Autonomiei, după ce vicepreşedintele PD Vladimir Plahotniuc a declarat că Formuzal ar trebui să se ocupe de rezolvarea problemelor din regiune şi să lase problema alegerii şefului statului pe seama autorităţilor de la Chişinău.

"Declaraţiile lui Plahotniuc demonstrează că o parte a clasei politice din Republica Moldova suferă de cumătrism politic, care este dus la extreme. Asemenea politicieni s-au învăţat să hotărască toate 'întrebările serioase' în sânul familiei politice din Capitală. De aceea, orice iniţiativă din partea liderilor regionali, cauzează un răspuns negativ", a spus Formuzal.

Guvernatorul Autonomiei mai spune că încrederea PD, precum că stabilitatea în ţară va fi asigurată de guvernare, este dubioasă.

"Alianţa de guvernare déjà de doi ani demonstrează neputinţă în alegerea preşedintelui ţării. Se pare, însă, că iniţiativele pentru a rezolva criza politică, precum şi de a forma o viziune de viitor, sunt ignorate de PD şi alţi reprezentanţi ai conducerii centrale", mai spune Formuzal.

Amintim că, marţi, Mihail Formuzal i-a cerut premierului Vlad Filat să îşi înainteze candidatura la fotoliul de şef al statului. Solicitat de jurnalişti, Filat a spus că oricine poate candida la acest post, dacă întruneşte condiţiile necesare, iar declaraţia başcanului este o părere proprie.

Vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc nu a vrut să spună dacă vede sau nu în candidatura lui Vlad Filat un bun preşedinte. Acesta a dat de înţeles, însă, că premierul trebuie să rămână în funcţia pe care o deţine acum, pentru că Alianţa de guvernare are deja un candidat la acest post - Marian Lupu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu