Formuzal nemulţumit de întâlnirea cu Filat: Am aşteptat mai mult de la el

Embed:

Decizia Ministerului Educaţiei, care a schimbat procedura de admitere în colegii de dragul absolvenţilor din Găgăuzia care nu au promovat examenul de română la bacalaureat, tot nu este pe plac başcanului Formuzal. Demnitarul de la Comrat spera ca tinerii să poată fi admişi la facultate.

Başcanul a declarat astăzi, 9 august, că a avut aşteptări mai mari de la întâlnirea cu premierul Vlad Filat. Formuzal este dezamăgit că tinerii din Tiraspol nu vor fi studenţi de la toamnă. "Am avut aşteptări mai mari. Speram să fie găsită o modalitate, care să le permită copiilor noştri să înveţe un an în instituţiile de învăţământ superior, cu susţinerea ulterioară a examenului de BAC", a menţionat acesta.

Demnitarul nu renunţă nici la acuzaţiile la adresa Ministerului Educaţiei. El spune că profesorii de română din autonomie au analizat testul din acest an şi au găsit că acesta nu este adecvat, fără a preciza ce înseamnă, în opinia sa, adecvat.

Reamintim că 44 de absolvenţi de liceu din Găgăuzia nu au promovat examenul de BAC la limba română. 24 dintre ei doreau să urmeze o facultate. Pe 29 iulie, autorităţile din Găgăuzia au emis propriul model de diplomă de Bacalaureat, pentru cei 24 de absolvenţi.

Ieri, primi-ministrul Vlad Filat a avut o întrevedere cu başcanul Găgăuziei. Cei doi au ajuns la un compromis în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor absolvenţilor găgăuzi. Filat şi Formuzal au convenit că liceenii care nu au suţinut examenele de bacalaureat la limba română vor putea să-şi continue studiile nu doar în şcolile profesionale, dar şi în colegii. După absolvirea colegiului, tinerii vor putea susţine examenul la limba română, ceea ce le va da posibilitatea să-şi continue studiile în instituţiile universitare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu