Formuzal: "Ministrul Educaţiei e un brigadier al tutunarilor". Şleahtiţchi: "Başcanul ignoră înţelegerea cu Filat

Embed:

Scandalul provocat de tinerii din Găgăuzia care nu au promovat în acest an examenul de BAC la limba română nu s-a stins nici acum. Astăzi, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a lansat un nou atac la adresa ministrului Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi. Formuzal a spus că Şleahtiţchi ar trebui gonit din Guvern. În replică, şeful de la Educaţie sugerează că prin înţelegerile încheiate cu universităţi din străinătate, Formuzal a ignorat înţelegerea încheiată cu premierul Filat.

Başcanul susţine că o parte dintre tinerii găgăuzi care au picat examenul au fost admişi la facultăţi în străinătate. El nu vrea să spună, însă, în ce ţări vor studia aceştia.

"Nu voi spune care sunt acele instituţii, ca brigadierul tutunarilor să nu scrie scrisori miniştrilor Educaţiei cu cerinţa de a-i exmatricula pe aceşti copii. Îl am în vedere pe domnul Şleahtiţchi. Acesta este locul lui – brigadier al tutunarilor. Trebuie fugăriţi astfel de miniştri ai Educaţiei, care defavorizează sistemul", a declarat Formuzal.

"Domnul Formuzal este un personaj politic excentric şi dânsul în această calitate formulează tot felul de calificative stranii. Va trebui să mă documentez să aflu unde a avut loc această înmatriculare ilegală. Mă miră faptul că domnul Formuzal a făcut abstracţie de înţelegerea cu domnul Filat", a replicat Şleahtiţchi.

Direcţia Educaţie de la Comrat a anunţat, acum câteva zile, că tinerii care nu au promovat bacalaureatul au fost acceptaţi la universităţi din Turcia, Polonia şi Rusia, în baza unui certificat eliberat de către autorităţile din Găgăuzia. Anterior, premierul anunţase că aceştia se pot înscrie la colegii, dar nu pot urma studii universitare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu