FORMULA 1, ÎN VIETNAM: Cursa din Vietnam va avea loc pe traseul din Hanoi

Calendarul competițional al campionatului mondial de automobilism Formula 1 va cuprinde o nouă etapă: Marele Premiu al Vietnamului! Reprezentanții celei mai importante competiții din lumea sporturilor cu motor au anunțat printr-un comunicat oficial că Vietnamul va găzdui în premieră un Mare Premiu de Formula 1.

Contractul semnat de cele două părți se întinde pe mai mulți ani, iar Grand Prix-ul va debuta în anul 2020, cu o cursă pe străzile orașului Hanoi. Circuitul din Hanoi va avea lungimea unui tur de pistă de 5 km și 565 de metri.

Vietnamul a devenit astfel prima destinație nouă pentru Formula 1, după ce grupul Libery Media a preluat controlul acestei competiții.
Charlie Whiting, directorul de curse din Formula 1, a vizitat locația și a dat asigurări că totul se află în fază avansată de proiectare.

"Hanoi-ul va fi o nouă destinație minunată pentru cursele de Formula 1. Ne-am propus să organizăm cursele campionatului mondial de F1 în cele mai dinamice orașe din lume", a spus directorul de curse F1, Charlie Whiting.

În prezent, calendarul competițional al ”Marelui Circ” numără 21 de ”Grand Prix”-uri, iar ultima cursă se va disputa pe 25 noiembrie, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu