Formaţiunea lui Grigore Petrenco şi Platforma "DA" fac front comun. Vor ieşi împreună la protest

Embed:

Radicalii de stânga își unesc eforturile cu Platforma "Demnitate și Adevăr". Președintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, lider al grupării extremiste Antifa, a anunțat că va protesta, duminica viitoare, alături de Platforma "DA". Protestele sunt susținute și de către socialiștii conduși de Igor Dodon. Unii analiști susțin că de astfel de acțiuni sunt interesaţi Kremlinul, dar și doi afaceriști condamnați în Moldova.

După ce a participat, recent, la mai multe ciocniri violente cu poliția, în timpul unor proteste ilegale, Petrenco iese din nou în stradă. De această dată, alături de platforma "DA", din care fac parte inclusiv persoane cu viziuni diametral opuse, care militează pentru aderarea Moldovei la România.

"Pe 6 septembrie va avea loc un protest mare organizat de Platforma DA. Din acest motiv, în continuarea protestelor care au avut loc în luna iulie şi august am adoptat o decizie să ieşim într-un marş pe 6 septembrie de la Academia de Ştiinţe până în PMAN pentru a susţine acest protest", a declarat preşedintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco.

"Faptul că astăzi Petrenco şi gruparea radicală pe care o conduce de stânga din RM, va adera la mitingul platformei DA, se adeveresc toate previziunile celor care au declarat că ele de fapt au un comandament comun. Şi platforma da şi gruparea Petrenco şi multe alte echipe care sunt gestionate de cei doi topi care sunt acum în Germania", a spus directorul Centrului de Analiză şi Consultanţă Politică "Rating", Roman Mihăeş. 

Analiștii politici mai admit că protestele din septembrie s-ar putea solda cu violențe, care sunt necesare Rusiei, pentru deturnarea cursului european al Moldovei.

"Deci pâna la urmă este evident că dânşii au o agendă agresivă, violentă, pe data de 6 septembrie. Conjugarea lui Dodon a lui Petrenco şi a platformei DA convine doar Kremlinului şi nu este nicidecum în interesul RM", a mai spus Mihăieş.

La ultimul protest organizat de cei de la "DA" a fost anunțată intenția de a transforma platforma într-o formațiune politică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu