Forfotă mare la şcoala primară din satul Ţepilova. Instituția își redeschide ușile

Embed:

Forfotă mare la şcoala primară din satul Ţepilova, raionul Soroca. Mâine, instituţia îşi va redeschide uşile, după ce a încetat să mai funcţioneze în anul 2016, în urma optimizării. Elevii, părinţii dar şi profesorii au venit, astăzi, la şcoală pentru a face ultimele pregătiri.

Pentru redeschiderea şcolii, acum câteva zile a fost pornit şi sistemul de încălzire.

Elevii spun că sunt fericiţi că vor putea merge la şcoala din sat. Ei şi-au ales deja şi băncile în care vor sta.

"Eu o să mă aşez în banca asta."

"- Aici e mai bine, dacă întârzii, îţi mai ceri voie. - Mâine în ce bancă te vei aşeza? - În prima bancă, pentru că îmi place."

"Sunt bucuros că voi veni la şcoala asta. O să-mi fac mulţi prieteni."

Elena Mînzat a predat în această şcoală timp de 21 de ani, iar după închiderea şcolii s-a angajat la grădiniţa din satul vecin.

"În fiecare sat trebuie să existe o şcoală, unde copiii să vină. Ne pare foarte bine că mâine va suna clopoţelul şi vom întâlni cu drag copiii", a spus profesoara la şcoala din satul Ţepilova, Elena Mînzat.

Primarul localităţii dă asigurări că elevii vor beneficia de toate condiţiile necesare pentru studii.

"Suntem pregătiţi şi îi aşteptăm cu mult drag pe copii noştri la şcoală. Suntem asiguraţi şi cu cadre didactice,şi cu personal nedidactic. Deja cum vedeţi şcoala se încălzeşte, suntem pregătiţi cu totul", a spus primarul satului Țepilova, Valentina Ceban.

Şcoala primară din satul Ţepilova a fost închisă în 2016, iar atunci era frecventată de peste 30 de elevi.

Recent, Ministerul Educaţiei a anunţat că instituţia va fi redeschisă de rând cu alte două şcoli din raionul Orhei şi Hânceşti.

Iniţiativa a aparţinut liderului PDM, Vlad Plahotniuc, după ce un grup de lucru a analizat cum a decurs procesul de optimizare.

Experţii au constatat că în aceste cazuri nu s-a reuşit să se facă economii, iar închiderea şcolilor a avut un impact negativ asupra comunității. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu