FORFOTĂ mare la Piaţa Centrală. Gospodinele fac cumpărături pentru masa de Revelion

Embed:

Doar o zi a mai rămas până când orologiul va anunţa trecerea în noul an. Iar ca evenimentul să fie unul memorabil, gospodinele roiesc prin magazine şi pieţe, cu listele de cumpărături în mâini, astfel încât masa de sărbătoare să fie plină cu bunătăţi.

Cea mai mare aglomeraţie este la tarabele cu legume şi carne.

Oamenii spun că vânzătorii au majorat preţurile înainte de sărbători:

"Săptămâna trecută am luat carne cu 50 de lei, dar acum e 65".

"Vânzările sunt mai bune ca în zilele astea. - S-au majorat şi preţurile în ultimele zile? -Nu, preţurile au rămas aceleaşi. Aşa cărniţă la 65 de lei. Avem de la spată cu 65 de lei, fără os şi cu os e 55".

Gospodinele se laudă că vor pune pe masa de sărbătoare bucate tradiţionale şi multe legume:

"Carne avem, am un iepure, răcituri facem, toate mâncărurile naţionale. Toate sălăturile de roşii, castraveţi. Sânt scumpe, dar ce să facem, mergem înainte".

"Cât o să cheltuiesc eu de sărbători? Vreo 10.000 de lei, eu am de unde să cheltuiesc. Iată carne, o să fac salam, pîrjoale, răcitură. Sălături, şampanie, vin, cogniac, rachiu".

"Fiecare vrea să-şi facă sărbătoarea lui, să-şi amenajeze masa aşa cum îi place, cu roşii, castravete. Crenguţa e solicitată la 45 de lei, roşia simplă e la 35 de lei. castraveţi avem 35 - 40".

Pieţarii susţin că la mare căutare sunt şi fructele exotice. Un kilogram de portocale de pildă costă 18 lei, iar bananele sunt cu trei lei mai scumpe.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu