Forfotă mare în PMAN. Armata şi-a mutat repetiţiile pentru paradă în centrul Capitalei

Embed:

Armata se pregătește intens pentru parada militară consacrată celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Aproape de miezul nopții, în centrul Capitalei, au putut fi văzute peste 30 de unități de tehnică militară și sisteme de armament, dar și polițiști, militari și pompieri care au mărșăluit pe bulevardul Ștefan cel Mare. Evenimentul a adunat zeci de curioși.

În jur de 2.000 de militari au fost admirați de trecători.

Iurie Bruma, activează în Armata Națională de 23 de ani. Militarul susține că pentru un asemenea eveniment este nevoie de multă pregătire.

"Acum avem ocazia să arătăm întregii societăți că și armata și ministerul afacerilor interne putem face față la diferite situații în caz de necesitate", a spus colonelul Iurie Bruma. 

Alături de militari, la paradă vor participa și 70 de pompieri și salvatori.

"Activez deja al paisprezecelea an. Întotdeauna am căutat ceva ca să ajut oamenii. Eu cred că la 100 de procente suntem pregătiți. Noi am muncit mult", a spus pompierul Dumitru Polscin. 

Oamenii au rămas impresionați de cele văzute.

"După părerea mea este bine. Mai avem de muncit asupra fixării mitralierelor, dar până în data de 26, când va fi ultimul antrenament, vom face cu brio acest exercițiu. Vor fi îmbrăcate cu uniforme noi foarte multe subdiviziuni, inclusiv și cei din Armata Națională", a spus viceministru al Apărării, Alexandru Cimbriciuc. 

Următoarele repetiții generale vor avea loc în data 25 și 26 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu