FORFOTĂ la Lisabona! Începe cel mai important congres dedicat noilor tehnologii din Europa

Web Summit, cel mai important congres dedicat noilor tehnologii din Europa, începe luni la Lisabona cu o ediție care include noutăți din Inteligența artificială și până la mașini zburătoare și la care sunt așteptate să participe figuri politice internaționale precum Al Gore sau Francois Hollande, relatează EFE, scrie agerpres.ro.

Este a două oară când acest congres, care a luat ființă în 2010 la Dublin și este considerat un spațiu preferat al așa-numiților "geeks" (nebuni după tehnologie), se desfășoară în capitala portugheză unde totul este deja pregătit pentru a da startul acestei revoluții a tehnologiei care se desfășoară în perioada 6 — 9 noiembrie.

Sunt așteptați la Lisabona 60.000 de participanți, dintre care 1.000 vor fi vorbitori, precum și cel puțin 2.500 de ziariști din întreaga lume pentru a relata despre noutățile prezentate la acest congres care a promis deja 67.000 de dispozitive interconectate simultan.

Anvergura evenimentului Web Summit face ca întregul oraș să resimtă impactul, iar hotelierii speră ca veniturile aduse anul trecut, de 200 de milioane de dolari, să fie depășite la actuala ediție.

Taxiurile își vor spori cursele zilele acestea, în timp ce transportul public a pus la dispoziție curse speciale pentru a facilita mobilitatea, având în vedere că la precedenta ediție au fost folosite mijloace de transport pentru 10.000 de persoane.

În pofida măsurilor pentru fluidizarea traficului, primăria Lisabonei i-a avertizat pe cetățeni că vor exista zone deosebit de congestionate și unde traficul ar putea fi restricționat temporar.

Deși manifestările se vor concentra la marginea orașului, în principal în clădirile Târgului Internațional de la Lisabona (FIL) și la Altice Arena, o parte din activitățile paralele vor avea loc în cursul serii în locații din centru, unde se încheie de obicei acordurile între investitori și companiile emergente (start up).

Printre personalitățile de renume care vor participa la actuala ediție se numără secretarul general al ONU, Antonio Guterres, fostul președinte francez Francois Hollande, fostul vicepreședinte american Al Gore, fostul premier grec Giorgios Papandreu sau campionul de șah Garry Kasparov, alături de figuri internaționale din alte domenii precum Caitlyn Jenner, Sara Sampaio sau Luis Figo.

Și desigur nu vor lipsi companiile protagoniste din acest sector precum Facebook, Tinder, Nintendo, Uber, Amazon, Renault, Lloyds și chiar IKEA, care vor îmbina principalele noutăți tehnologice cu domenii foarte diferite, printre care relațiile personale, agrementul, mediul înconjurător sau securitatea datelor financiare.

Web Summit este inaugurat luni prin discursul de bun venit al responsabilului principal al evenimentului, Paddy Cosgrave, deși discuțiile și conferințele vor începe de abia marți 7 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu