Ford Focus electric a intrat în producţia de serie

Ford a început să producă în serie noul Focus Electric. Modelul are o autonomie de maximum 160 kilometri şi costă 39.995 de dolari în Statele Unite ale Americii, scrie automarket.ro.

Bateria lui autoturismului se încarcă în puţin peste trei ore de la o priză de 240 de volţi, de două ori mai rapid decât un Nissan Leaf, spun cei de la Ford. Spre deosebire de Chevrolet Volt, Focus Electric nu este echipat şi cu un motor cu ardere internă care să încarce acumulatorii.

Preţul de pornire al lui Focus Electric pe piaţa din Statele Unite ale Americii este de 39.995 de dolari, la fel de mare ca al lui Volt, dar mai mare decât al lui Nissan Leaf.

Focus Electric este oferit într-o singură versiune de echipare, doar tapiţeria din piele fiind pe lista de opţionale, alături de vopseaua în două culori. În standard, modelul are sistemul MyFord Touch cu afişaj de 8 inch, două ecrane LCD de 4.2 inch, configurabile de şofer, jante din aliaj de 17 inch şi scaune din materiale reciclate. De asemenea, posedă o cameră video marşarier cu senzori de parcare spate, filtru de particule pentru instalaţia de climatizare, sistem audio cu nouă difuzoare, sistem de navigaţie activat prin comandă vocală şi multe altele.

Primul model electric de la Ford a debutat în decembrie 2010, când constructorul american a lansat Transit Connect Electric, un vehicul comercial uşor dezvoltat alături de Azure Dynamics.

În 2012, Ford va lansa încă două modele "electrificate": C-Max Energi plug-in hybrid şi C-Max hybrid (benzină+electric). Viitorul C-Max Energi va avea o autonomie totală de 800 de kilometri şi va fi mai eficient decât Toyota Prius Plug-in Hybrid.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu