Forbes anunţă topul mondial al celor mai bogaţi oameni în 2015

Embed:

Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume. Co-fondatorul Microsoft este şi anul acesta primul în lista miliardarilor întocmită de Forbes. În timp ce la nivel mondial numărul oamenilor bogaţi a crescut, situaţia economică din Rusia a afectat averea milionarilor din această ţară.

Averea lui Bill Gates a crescut în ultimul an până la peste 79 de miliarde de dolari de la 76. Astfel, şeful de la Microsoft este primul în lista Forbes pentru a 16 oară în ultimii 21 de ani.

El este urmat la o diferenţă de două miliarde de dolari de mexicanul Carlos Slim, un mogul în telecomunicaţii. 

Iar pe locul trei este proprietarul Berkshire Hathaway, celebrul om de afaceri american Warren Buffett. Averea lui a crescut cel mai mult în ultimul an, cu 14,5 miliarde de dolari şi a ajuns la 72.7 miliarde. De asemenea, el este şi printre cei mai mari filantropi bogaţi, donând aproape trei miliarde de dolari anul acesta.

Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul Inditex, care include brandul Zara, este al patrulea, cu 64,5 miliarde de dolari, în timp ce şeful de la Oracle Corp, Larry Ellison, este următorul în listă, cu o avere estimată la 54,3 miliarde de dolari. 

Locul şase este împărţit între fraţii Charles Koch şi David Koch.

Pe locul opt este cea mai bogată femeie din top, moştenitoarea imperiului Wal-Mart. Cumnatul ei, Jim Walton, o urmează în clasament. Pe locul 10 este Liliane Bettencourt, acționarul principal al companiei L'Oréal.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a ajuns pe locul 16, de pe 21.

Cei mai tineri miliardari sunt Evan Spiegel şi Bobby Murphy care au 24 şi respectiv 25 de ani. Ei sunt fondatorii Snapchat şi deţin câte 1.5 miliarde de dolari.

Sportivul Michael Jordan a ajuns pentru prima oară în acest top, cu o avere de 1 miliard de dolari.

Anul acesta, numărul miliardarilor a ajuns la 1826, faţă de 1645 cât erau în clasamentul precedent. Averea totală a acestora depăşeşte 7.000 de miliarde de dolari.

Cei mai mulţi bogaţi sunt din Statele Unite, urmate de China, Germania şi India. În Rusia, numărul miliardarilor a scăzut anul acesta până la 88, de la 111.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu