Fondul rutier pentru 2015, MAJORAT. Câte milioane vor fi alocate pentru reparația drumurilor

Embed:

Alocaţiile Fondului Rutier pentru pentru anul 2015 s-au majorat cu peste 150 de milioane de lei.

Astfel, Primăriile vor primi în acest an 450 de milioane de lei pentru reparația drumurilor intravilane. Banii vor fi alocați din fondul rutier pentru anul 2015, care constituie 1,523 miliarde lei. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de lucru a Consiliului Fondului Rutier, care a avut loc astăzi la Guvern.

"În general pe ţară la reparaţia drumurilor se prelungesc contractele din anul trecut, contractele au fost semnate, acelaşi R1 Chişinău- Ungheni, merg reparaţii, Hânceşti-Leuşeni. Mâine se lansează două licitataţii Hânceşti-Leova-Cantemir şi a doua licitaţie Soroca- Arioneşti. Pentru anul 2015 vor fi în derulare 16 licitaţii", a precizat  ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Pentru întreţinerea și reparația drumurilor se va cheltui 1 miliard 71,748 milioane de lei, inclusiv pentru drumurile naţionale – 678,048 milioane de lei şi a drumurilor locale – 393,700 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a menționat  că, și în acest an, prioritare vor fi drumurile de acces spre școli, centre medicale și alte obiecte sociale.

Fondul rutier este utilizat pentru finanţarea întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale şi locale, administrării și proiectării drumurilor publice, dar şi pentru procurarea tehnicii şi utilajului necesar întreținerii drumurilor, susţinerii anumitor lucrări de cercetare ştiinţifică, proiectare şi construcţie în domeniu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu