Fondul Monetar Internaţional vine la Chișinău. Experții vor analiza evoluțiile economice ale Republicii Moldova

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită de lucru la Chișinău în perioada 25 - 29 martie 2019.

Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale.

Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a FMI când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

Ultima vizită a reprezentanților Fondului Monetar Internațional a avut loc în septembrie, anul trecut. Atunci, experţii s-au întâlnit cu premierul, ministrul Economiei şi guvernatorul Băncii Naţionale. Părţile au discutat despre pachetele de legi promovate de Guvern pentru sectorul bancar, amendamentele la bugetul de stat pentru 2018, dar şi un set de acte normative pentru domeniul energetic. Între timp, date ale Biroului Naţional de Statistică arată că, anul trecut, produsul intern brut a crecut cu patru la sută, iar experţii vorbesc că şi sectorul bancar şi-a revenit după frauda de până în 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu