Fondul de salvare al zonei euro a aprobat acordarea următoarei tranșe de împrumut Greciei pentru a achita împrumuturile de la FMI

Mecanismul European de Stabilitate - fondul de salvare al zonei euro - a aprobat acordarea următoarei tranșe de împrumut pentru Grecia, în valoare de 7.5 miliarde de euro, banii urmând să fie transferați către Atena săptămâna viitoare, a anunțat vineri pe Twitter șeful ESM, Klaus Regling, transmite agerpres.ro.

Banii sunt necesari pentru achitarea împrumuturilor de la FMI, a bondurilor care ajung la scadență de la BCE și a facturilor neplătite din țară.

Miniștrii de Finanțe ai zonei euro, care sunt guvernatorii Mecanismului European de Stabilitate, s-au întâlnit la Luxemburg, pentru adunarea anuală a conducerii ESM.

Joi, miniștrii de Finanțe din zona euro au aprobat deblocarea unei noi tranșei din programul de asistență financiară cu Grecia, după ce autoritățile elene au adoptate în ultimele luni reformele cerute de creditorii internaționali.

Cei 7.5 miliarde de euro sunt prima parte din tranșa totală de 10.3 miliarde de euro pe care o va obține Grecia conform acordului încheiat în mai cu miniștrii de Finanțe ai zonei euro.

Restul de 2.8 miliarde de euro vor fi plătiți în următoarele luni, după ce Atena adoptă noi reforme în sectorul energiei, al guvernanței bancare și vinde active de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu