Fondatorul WikiLeaks va candida la alegeri în Australia

Fodantorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat în arest la domiciliu în Marea Britanie, a decis să se prezinte la alegerile senatoriale din Australia, prevăzute pentru 2013, a anunţat site-ul sâmbătă, pe reţeaua socială Twitter, relatează AFP, citat de gandul.info.

De naţionalitate australiană, Assange, al cărui site s-a ilustrat în 2010 prin publicarea unor documente militare secrete despre Irak şi Afganistan şi a unor telegrame diplomatice americane, este arestat la domiciliu în Marea Britanie de peste un an.

El aşteaptă ca justiţia britanică să decidă definitiv asupra mandatului de arestare emis împotriva lui de Suedia într-un caz de viol şi agresiune sexuală, pe care le neagă.

"Am descoperit că este posibil ca Julian Assange să se prezinte la alegerile pentru Senatul australian deşi este arestat la domiciliu. Julian a decis să se prezinte. Statul pentru care Julian îşi va prezenta candidatura va fi anunţat la momentul potrivit", a declarat WikiLeaks.

Guvernul australian a condamnat în repetate rânduri site-ul WikiLeaks, premierul Julia Gillard calificându-l drept "total iresponsabil".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu