Fondatorul PSRM, Valentin Krîlov: Igor Dodon nu este capabil să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al ţării

Fondatorul PSRM, Valentin Krîlov, nu crede că Igor Dodon este capabil să dea dovadă de bărbăţie şi să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al ţării. Asta în urma scandalului de corupţie în care este vizat în calitatea sa de intermediar al finanţării PSRM de către Rusia, cu până la un milion de dolari pe lună, scrie prime.md.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Principii de la Prime TV. 

Finanţarea Partidului Socialiştilor a ajuns în vizorul procurorilor, după ce în presă au apărut mai multe filmuleţe în care, în timpul unei întâlniri cu liderul PDM, Igor Dodon recunoaşte că primeşte lunar până la un milion de dolari din Federaţia Rusă pentru întreţinerea PSRM. 

Un scandal aproape similar a avut loc recent în Austria, unde au apărut imagini video compromiţătoare cu vicecancelarul Heinz-Christian Strache şi o pretinsă nepoată a unui oligarh rus. Acesta i-a promis contracte publice în schimbul finanţării partidului său Extrema Dreaptă.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, demnitarul şi-a dat demisia, iar în Austria au fost anunţate alegeri parlamentare anticipate, care vor avea loc în toamnă.

Mai multe detalii, în imaginile video de mai jos.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu