Fondatoarea grupului "Adoptă un vot", noua consilieră pe comunicare a prim-ministrei Maia Sandu

Embed:

Încă un jurnalist şi activist civic, loial blocului "ACUM", a fost promovat în funcţie. Anastasia Condruc, fondatoarea grupului "Adoptă un vot", care anterior a activat la Jurnal TV, a fost numită consilier pe comunicare al premierului Maia Sandu.

Activista civică este stabilită de ceva timp în Spania, însă a anunţat pe Facebook că se întoarce acasă pentru a ocupa funcţia propusă de Maia Sandu.

Tânăra a activat anterior în calitate de reporter şi editor la Jurnal TV, post care aparține fugarului Victor Ţopa, nașul de cununie al lui Andrei Năstase. Recent şi Vladislav Kulminski, realizatorul unei emisiuni de la Jurnal TV s-a ales cu o funcție în noul Guvern.

Maia Sandu l-a numit consilier pentru probleme de politică externă. Potrivit unei investigaţii realizate acum trei ani de rise.md, Kulminski a fost şi consilier al premierului Iurie Leancă.

Acesta era plătit cu peste patru de mii de dolari pe lună, bani proveniţi de la miliardarul american George Soros, prin intermediul unei organizaţii nonguvernamentale din Germania. Pe lângă colaborarea cu Jurnal TV, Vladislav Kulminski mai deţinea şi funcţia de director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu