Folosite, dar bune. Maşinile mai vechi de 7 ani pot fi înmatriculate în Moldova

Embed:

Guvernul Republicii Moldova a decis! Automobilele care sunt mai vechi de şapte ani şi care se află în Republica Moldova pot fi înmatriculate. Astfel, Executivul a avizat, la şedinţa de astăzi, un proiect de lege în acest sens, care reprezintă o derogare de la legislaţie, iar importul maşinilor mai vechi de 7 ani rămâne a fi interzis.

"Nu putem interzice până la 1 noiembrie introducerea maşinilor vechi în ţară şi teoretic, cetăţenii le pot importa, dar nu îi sfătui. Nu mai este nevoie de a inunda piaţa moldovenească cu maşini vechi. Prin derogare se acceptă aceste maşini până în noiembrie, ulterior modalitatea se va schimba", a menţionat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

În context, oficialul a spus că se va interzice importul maşinile mai vechi de 10 ani în ţara noastră.

Precizăm că acum un an, decizia Guvernului de a interzice importul mijloacelor de transport auto cu termenul de exploatare mai mare de 10 ani, a stârnit nemulțumirea persoanele care deţin autoturisme.

Ei au organizat proteste, şi, drept urmare, Guvernul a decis ca unităţile de transport mai vechi decât 7 ani, care au intrat în Republica Moldova până la 4 aprilie 2011, au avut dreptul să se afle pe teritoriul ţării până la 1 ianuarie 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu