Folosește avocado pentru PIELE şi PĂR. Ce vitamine conţine fructul

Avocado este considerat un fructe “minune” nu doar pentru sănătatea organismului, ci şi pentru frumuseţe, având în compoziţie vitamine şi minerale atât de necesare pielii şi părului.

Dacă te plângi de apariţia ridurilor, nu ai sta pe gânduri: mergi şi cumpără un avocado. Taie-l în două, scoate-i sâmburele, curăţă-l de coajă, pasează pulpa şi aplică pasta pe faţă, lăsând-o circa 15 minute. Atât de simplu este! Iar beneficiile sunt numeroase. Fructul conţine vitaminele A, B, C şi E, care ajută la estomparea ridurilor şi la stimularea producţiei de colagen, aflat în scădere la vârsta adultă.
Dacă cearcănele sunt problema care te supără, este suficient să aplici pe pielea de sub ochi o bucată de avocado sau chiar coaja fructului şi, după câteva astfel de „sesiuni” de tratament, vei sesiza schimbările în bine.
Uleiul de avocado este, de asemenea, foarte util în tratamentele destinate părului fragil şi uscat. Poţi pregăti o mască de păr rapid, folosind ingredientele deja celebre, precum mierea de albine şi gălbenuşului de ou. Amestecă-le, aplică pe păr şi după câteva minute clăteşte. După o lună în care ai folosit săptămânal această mască părul va arăta mult mai bine, scrie zumi.md

Lasă un comentariu