Folosea conştient permis de conducere fals. Cum s-a justificat un şofer moldovean, în timpul controlului la frontieră

Deși a avut întrebări cu autoritățile germane în privinţa autenticității permisului de conducere, un conaţional a ignorat acest fapt și în continuare se folosea de documentul, vizibil falsificat.

Ieri, în punctul de trecere a frontierei de stat Costesti-Stânca s-a prezentat un autoturism înmatriculat în Cehia, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 32 de ani. Tânărul este locuitor al orașului Șoldănești.

În urma controlului, oamenii legii au constatat că persoana deține permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autorităţile moldovenești, cu semne vădite de falsificare.

Audiat de către poliţiştii de frontieră, bărbatul a declarat că obținuse legal permisul, deși a refuzat să spună unde și cum a fost obținut. Totodată, a precizat că în Germania autorităţile de drept i-ar fi ridicat documentul pentru cercetări, dar la scurt timp l-a primit înapoi.

Polițiștii de frontieră din Direcţia regională Nord continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de folosire a actelor false, permisul de conducere a fost ridicat pentru transmiterea ulterioară la expertiza tehnico-științifică.

Lasă un comentariu