Focuri de armă la penitenciarul din Cricova. Un deţinut a încercat să evadeze

Embed:

 Gardienii de la penitenciarul nr.15-Cricova au fost nevoiţi să tragă într-un deţinut, care a încercat să evadeze. Incidentul s-a produs ieri, aproape de miezul nopţii. Bărbatul îşi justifică tentativa de evadare prin faptul că nu a fost vizitat de membrii familiei ieri când în penitenciar a fost sărbătorită Ziua Uşilor Deschise.

Deţinutul avea şi un plan bine pus la punct. El a reuşit să se strecoare prin gratiile ferestrei celulei în care se afla, apoi a coborât pe acoperişul cazangeriei, după care a parcurs blocul administrativ pe acoperiş. Pentru a-l împiedica să evadeze, gardienii l-au împuşcat în picior.

Deţinutul a fost reţinut, fiindu-i acordat primul ajutor medical şi asistenţa psihologului.

Privind săvârşirea tentativei infracţiunii de evadare, a fost sesizată Procuratura Generală, grupa operativă a Ministerului Afacerilor Interne şi a Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Pe acest caz a fost deschisă şi o anchetă internă

Bărbatul are 37 de ani şi a fost condamnat pentru omor la 17 ani şi 2 luni privaţiune de libertate. Pentru tentativa de evadare, deţinutul ar putea risca până la 2 ani adiţional la termenul pe care îl are.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu