FOCURI DE ARMĂ la frontieră. Mai mulţi contrabandişti de ţigări au dat bir cu fugiţii la vederea poliţiştilor de frontieră

Circa 24.500 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 617.957 de lei au fost descoperite de poliţiştii români de frontieră în weekendul trecut.

Primul caz a fost descoperit în noaptea de 11 august. Atunci un polițist de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Stânca a observat în apropierea malului râului Prut, pe direcția localității de frontieră Sadoveni, județul Botoșani, un microbuz care staționa în zonă. Până la sosirea unui echipaj operativ din cadrul sectorului, polițistul de frontieră a monitorizat zona și a observat că în microbuz sunt încărcate mai multe colete cu țigări.

În urma acţiunii a fost reținut conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, cetățean român, iar în microbuz poliţiştii de frontieră au descoperit 19 cutii cu țigări. În colete erau 9.500 de pachete de ţigări în valoare totală de 364.529 de lei

Tânărul a declarat că a preluat țigările de la malul râului Prut, unde au fost aduse de către doi cetățeni moldoveni cu o ambarcațiune.

Tot în data de 11 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești - I.T.P.F. Iași au observat pe direcţia localităţii Românești, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, dinspre malul râului Prut.

Deși au fost efectuate somații legale de oprire, persoanele au abandonat coletele cu țigări și au fugit, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de avertisment în plan vertical. În zonă au fost descoperite abandonate zece colete cu ţigări.

În coletele se aflau de 300.000 ţigarete (15.000 de pachete), în valoare totală de aproximativ 578.284 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate în cele două cauze sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat sub coordonarea procurorului de caz, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu