Focuri de armă la frontiera cu România! Ce a făcut un grup de moldoveni în timpul nopţii (FOTO)

Peste 30.500 de pachete cu țigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piața neagră din România, au fost reținute la frontiera de stat

Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 3 focuri de armă în plan vertical.

În această dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care au trecut frontiera de stat dintre România şi R. Moldova, cu ajutorul unei bărci pneumatice, încărcată cu mai multe cutii în care se aflau ţigări de contrabandă.

În cadrul acţiunii desfăşurate pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, fugind spre teritoriul Republicii Moldova, poliţiştii de frontieră români au folosit armamentul din dotare, fiind nevoiţi să tragă 3 focuri de avertisment în plan vertical.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră români şi moldoveni au fost descoperite, pe cele două maluri ale râului Prut, 61 de colete cu ţigări, un autoturism şi o barcă pneumatică. De asemenea, a fost reţinută o persoană despre care există indicii că a participat la săvârşirea actului de contrabandă.

Totodată, s-a mai stabilit că cele 61 de colete, care conţineau cantitatea de 30.500 pachete de ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, urmau a fi introduse ilegal în România peste râul Prut de către cetăţeni moldoveni, cu ajutorul ambarcaţiunii reţinute.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale și luarea măsurilor legale ce se impun.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu