FOCURI DE ARMĂ în Capitală. Patru persoane, ostatice într-un apartament. Poliţia a intervenit în forţă. Suspectul a fost împușcat mortal (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 15:47) Suspectul, care şi-a ţinut ostatici concubina, copii şi soacra, a fost împușcat după ce a opus rezistenţă oamenilor legii. În rezultat, bărbatul în vârstă de 53 de ani a murit la spital.

(UPDATE 15:30) Operațiune de amploare a Poliţiei în sectorul Botanica al Capitalei. Oamenii legii au intervenit pentru a elibera patru persoane ţinute ostatice într-un apartament.

Poliţia a intervenit în forță și a utilizat armele din dotare.

"Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Teleneşti urmau să efectueze o percheziţie în sectorul Botanica în două cauze penale huliganism şi furt de documente. Venind la faţa locului, persoana bănuită în sărvârşirea infracţiuni, a încuiat apartamentul şi refuza categoric să permită angajaţilor să intre în apartament. Ulterior, persoana bănuită, un cetăţean originar din raionul Teleneşti a ieşit la balcon şi a declarat că membrii familiei sale - doi copii, concubina şi soacra sa - sunt luaţi ca ostatici", a declarat şeful IGP, Alexandru Pînzari. 

"Reieşind din gravitatea cazului, s-a convocat o celulă de criză, fiind convocat inclusiv şeful Direcţiei de poliţie Chişinău, dar şi procurorul sectorului Botanica. Pe cauza dată a fost pornit un dosar penal adăugător pentru luare de ostatici. Pentru a evita violenţele la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi procurori, inclusiv şi serviciul psihologic care au purtat negocieri cu suspectul", a adăugat Pînzari.

"În timpul discuţiilor, persoana devenea mai agresivă, ameninţa că îşi va omorî membrii familiei şi categoric a refuzat să deschidă apartamentul. În baza acestor informaţii s-a apelat la serviciile brigazii cu destinație specială Fulger, au fost create 2 grupuri de asalt", a spus Pînzari. 

Potrivit şefului IGP, suspectul a opus rezistenţă în timpul operaţiunii, atacând poliţiştii cu sabia. Din această cauză, poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze arma din dotare, rănindu-l pe bărbat, care ulterior a decedat pe patul de spital. 

"La momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistentă. Avea la el un cutit, o armă asemănătoare cu sabia, acesta a atacat polițiștii. Conform legii 218, cei de la Fulger au aplicat arma de foc și persoanei bănuitei i-au fost aplicate leziuni corporale. Copii și femeile au fost înlăturați de la pericol, iar persoana bănuită a fost internată la Spitalul de urgență. Ulterior aceasta a decedat", a declarat Alexandru Pînzari.

Totodată, şeful IGP, Alexandru Pînzari a anunţat că în timpul operaţiunii un poliţist a fost rănit. 

Potrivit informaţilor, suspectul, în vârstă de 53 de ani, a fost judecat de şapte ori pentru furt, tâlharie, jaf și alte infracțiuni.

Profilul psihologic al suspectului arată că este o persoană foarte violentă: când se afla în penitenciar și-a automutilat o mână, în semn de protest.

După ce au fost eliberaţi, copiilor şi femeilor li s-a acordat serviciu psihologic. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu