Focul Haric va ajunge în Moldova şi în acest an. O delegaţie a Mitropoliei Moldovei va merge la Sfântul Mormânt de la Ierusalim

Embed:

Focul Haric va fi adus şi în acest an în ţara noastră. La Sfântul Mormânt de la Ierusalim va merge o delegaţie a Mitropoliei Moldovei condusă de Înalt Preasfinţitul Vladimir. Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei, Vadim Cheibaş, cheltuielile de cazare şi transport vor fi suportate de fiecare membru al delegației. 

"Costul biletului de avion, cât și cazarea pentru o singură noapte în orașul Ierusalim, fiecare membru al delegației își achită de sine stătător consumațiile pentru această zi în orașul Ierusalim", a menţionat Vadim Cheibaş.

Delegaţia va pleca în Ţara Sfântă în data de 26 aprilie. Alături de mai mulţi clerici, mitropolitul Vladimir va participa la serviciile divine şi la aprinderea Sfintei Lumini, care vor avea loc la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Tradiţional, focul va fi adus la Catedrala Mitropolitană "Naşterea Domnului" din Capitală, unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în toată ţară. 

Lumina Sfântă coboară pe Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari.

Autorităţile din Israel verifică minuţios locul, pentru a vedea dacă nu există surse ascunse de foc, după care Sfântul Mormânt este pecetluit cu ceară. Patriarhul, însoţit de o procesiune numeroasă, înconjoară Mormântul de trei ori. Apoi, coboară de unul singur în Mormânt, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi.

Dacă în Sâmbăta Mare, în biserica din Ierusalim se aprinde Focul Sfânt, în acel an nu va fi sfârşitul lumii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu