FOCUL FACE VICTIME. Un bărbat de 35 de ani din Nisporeni s-a ales cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului

Embed:

Un bărbat de 36 de ani, din orașul Nisporeni, a ajuns în această dimineață, la spital cu arsuri grave în urma unei deflagrații, produse din cauza unei butelii de gaz. Victima a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului și se află la terapie intensivă.

Bărbatul îşi aminteşte că a intrat cu ţigara aprinsă în baie, unde s-au produs scurgeri de gaze de la un aragaz.

Soţia bărbatului spune că a lăsat aragazul inclus peste noapte în baie, pentru ca să se usuce mai rapid teracota proaspăt instalată.

"A închis şi uşile şi ferestrele s-a stins plitca şi gazul a ieşit. Şi când a intrat cu ţigara a buhnit", a spus soţia victimei, Svetlana Petrici.

În momentul exploziei, bărbatul a fost aruncat la câțiva metri. În locuinţă se aflau și cele două fiice în vârstă de patru și șase ani,
care din fericire, au scăpat nevătămate.

"Fetele erau cu dânsul acasă că încă ziceam că doamne fereşte să fi explodat şi balonul. Baia este aici, dar fetele erau mai în fund. Fetele l-au văzut ars ieşea pară din el", a spus soţia victimei, Svetlana Petrici.

Rudele sunt şocate şi aşteaptă veşti de la spital.

"E fratele meu şi e foarte dureros. Sperăm să ne ducem la spital şi să vedem ce e cu el."

Medicii spun că starea bărbatului este stabilă. Totuşi, acesta urmează să fie transportat la Centrul de Combustie din Chişinău.

"Pacientul a primit atât arsuri prin flacără, cât şi contuzie în rezultatul valului de compresie în rezultatul explodării. Ne dăm seama că deflagraţia asta a fost puternică pentru că s-a smuls uşa de la baie şi a fost aruncată", a spus medicul chirurg, Spitalul Raional Nisporeni, Eugen Florea.

O altă explozie provocată de o butelie de gaz a avut loc aseară în satul Floreni, Anenii Noi. În urma incidentului, a avut de suferit un tânăr de 21 de ani, care a fost spitalizat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu