Focarul de coronavirus de la bordul navei de croazieră, blocată în Japonia, se extinde: 136 de oameni, contaminaţi cu virusul letal

Embed:

Focarul de coronavirus de la bordul navei de croazieră, blocată la coastele Japoniei, continuă să se extindă.

136 de oameni dintre cei 3.700 au fost contaminaţi cu virusul letal. Informaţia a fost confirmată de ministrul japonez al Sănătăţii. La bordul navei se află şi doi moldoveni.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, ei nu se numără printre cei contaminaţi. Reprezentanţii Ambasadei ţării noastre la Tokyo ţin legătura cu ei prin telefon. 

"Sunt foarte mulţi oameni străini care au nevoie de traducere. Unii dintre ei au nevoie de medicamente specifice problemelor lor de sănătate. Trebuie să le explicăm totul în parte", a menţionat Katsunobu Kato, ministrul Sănătăţii din Japonia.

Ministrul japonez al Sănătăţii a declarat că înainte de a le permite pasagerilor să părăsească nava este nevoie ca toţi să fie testaţi. Problema este că, deocamdată, instituţia nu dispune de atâtea teste. Autorităţile de la Tokyo au cerut ajutorul laboratoarelor medicale din toată ţara pentru a face faţă situaţiei.

Între timp, coronavirusul continuă să provoace tot mai multe victime. Primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat în data de 12 decembrie a anului trecut. De atunci, virusul ucigaş a provocat 910 decese, iar peste 40.600 de oameni au fost diagnostigaţi cu această boală.

Dintre cei contaminaţi, aproape 6500 sunt în stare critică.

loading...

Lasă un comentariu