FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ în oraşul Hînceşti. 21 de porci au fost sacrificați și incinerați

Embed:

Carantină în orașul Hâncești. Asta după ce a fost depistat un focar de pestă porcină la o fermă din apropierea orașului. Astfel, 21 de porci au fost sacrificați și incinerați. Potrivit responsabililor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, virusul a fost depistat acum o săptămână, iar starea de carantină va fi menţinută timp de 45 de zile.

Specialiștii spun că primele măsuri de a preveni extinderea focarului au fost deja întreprinse. Totodată, în această perioadă, este interzisă comercializarea porcilor în oraș, dar și sacrificarea acestora. Fermierul nu va fi despăgubit, pentru că animalele nu se aflau la evidența autorităților.

În raionul Hânceşti, ultima dată a fost depistat un focar de pestă porcină la sfârşitul toamnei trecute. Atunci, într-o gospodărie țărănească din satul Sărata Galbenă au fost sacrificați peste 30 de porci. De la începutul acestui an, în Moldova au mai fost înregistrate două focare de pestă porcină. Primul, în rezervația naturală "Pădurea Domnească", iar al doilea în comuna Cneazevca, raionul Leova.

loading...

Lasă un comentariu