Focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Satu Mare

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) din România a confirmat un focar de pestă porcină africană, la porci domestici, într-o gopodărie din comuna Micula, județul Satu Mare, scrie tvr.ro.

DSVSA Satu Mare a fost notificată despre apariția de cazuri de îmbolnăvire a unor porci dintr-o gospodărie din comuna Micula, fiind suspectă prezența pestei porcine africane. Au fost impuse restricții de mişcare a animalelor și au fost prelevate probe pentru analize.

În data de 14 ianuarie, președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, se va deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei Europene termenii în care se va adopta decizia privind zona aflată sub restricții, măsurile care trebuie respectate de România și perioada pentru care acestea vor fi aplicate.

În această zonă va fi interzisă mișcarea suinelor domestice, a produselor și a subproduselor, a materialului seminal, ovulelor și embrionilor provenite de la acestea.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai DSVSA Satu Mare, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu