Focar de pestă porcină africană, înregistrat într-o gospodărie din satul Tvardiţa

Embed:

A fost identificat un focar de pestă porcină africană la porcii domestici din satul Tvardiţa, raionul Taraclia. La fața locului s-au deplasat pentru examinarea situației.  Medicii veterinari s-au deplasat la fața locului pentru examinarea situației. În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul de suspiciune la pestă porcină africană, astfel au fost prelevate probe pentru analize de laborator și impuse restricții de mișcare a animalelor.

Autoritățile au elaborat și a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea bolii.

După confirmarea de către CRDV a apariției bolii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, precum şi alți parteneri externi despre apariția pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar ANSA monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea acesteia.

 

Reamintim că ultimele cazuri de pestă porcină africană au fost înregistrate în localitatea Palanca, raionul Ştefan-Vodă şi în satul Beşghioz, raionul Ceadîr-Lunga.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu