Focar de HEPATITĂ în raionul Cantemir. 12 copii şi o femeie au contractat virusul hepatic A

Embed:

Focar de Hepatita A în sudul ţării. 12 copii din raionul Cantemir au ajuns la spital după ce au contractat virusul. Şi bunica unuia dintre minori s-a îmbolnăvit. Cei mai mulţi bolnavi sunt din satul Baimaclia. Autorităţile au decis să imunizeze toţi elevii din localitate pentru a evita răspândirea virusului. 

În prezent, în spitalul din Cantemir rămân internate şapte persoane. Saşe dintre pacienţi sunt copii care au între şase şi 11 ani.

"Un nepoţel de al meu e internat în Cantemir. De vreo trei, patru zile a început să îl doară burtica şi avea temperatură şi am înţeles că are hepatită."

Pentru a evita răspândirea virusului, toţi cei 130 de copii de la grădiniţa din Baimaclia au fost imunizaţi. Ulterior, vor fi vaccinaţi şi cei care învaţă din gimnaziu.

"Se face campania "Mâini curate" şi alimentaţie corectă. Totul se dezinfectează, se spală cu soluţie specială, totul este sub control. Totul absolut se dezinfectează, scări, uşi, toate cabinetele"

Cei mai vulnerabili în faţa acestui virus sunt copiii, iar odată cu revenirea lor la şcoală, răspândirea lui este mai mare. Prin urmare, cea mai bună soluţie este spălatul mâinilor cu regularitate.

"Acum cât s-a început cu hepatita şi este virală în sat, sunt copii care nici nu vin la cantină că le este frică. Îmi spăl mâinile înainte de mânca"

"Îmi spăl des mâinile deoarece să nu iau boala secolului, adică hepatita "

"Îmi spăl mânuţele pentru a nu mă îmbolnăvi de boli şi de bacterii pe mâini. "


Potrivit specialiştilor, tratamentul Hepatitei A poate dura chiar şi câteva luni. Pe lângă medicamente, pacienţii trebuie să excludă din alimentaţie produsele nocive.

"Este un virus mai mult habitual, iar după cum ştim copiii intră mai des în contact unul cu c elălalt, se joacă şi mănâncă dintr-o bucăţică, de acea şi ei se îmbolnăvesc cel mai mult", a spus directoarea centrului de sănătate Baimaclia, Elena Oprea.


Şi anul trecut, în raionul Cantemir au fost înregistrate zeci de infectări cu virusul hepatic de tip A. Doar în satul Porumbești au fost înregistrate 132 de cazuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu